Обадете се +48 790 360 718 или ни пишете, ще се свържем с Вас

Всяка година автомобилните газови системи стават все по-популярни в целия свят. Нека се върнем малко назад във времето и да разберем какъв е произходът им в автомобилите и защо са такъв феномен.

Началото на пропан-бутана

Днес LPG е най-популярният алтернативен източник за задвижване на двигателите с вътрешно горене, който се радва на голям интерес практически в целия свят. LPG за първи път е използван през 1910 г. от Валтер Снелинг, а първите търговски продукти,съдържащи пропан-бутан се появяват през 1912 г. Пропан-бутанът се използва главно като безопасно и евтино гориво за преносими газови печки, които бият рекорди по популярност предимно в Съединените щати.

Първо използване на пропан-бутан в автомобилната индустрия

Що се отнася до автомобилната индустрия, пропан-бутанът е използван за първи път в камион през 1928 г. и което също е интересно, по същото време е създаден и първият хладилник с втечнен газ. Shell въвежда първите продажби на пропан-бутан на бензиностанцията си през втората половина на 1930 г. За съжаление това бързо въвеждане и развитие на газовите системи е спряно от Втората световна война.

Първи автомобилите, задвижвани от пропан-бутан

След войната LPG е най-разпространен в Холандия и Италия. На холандския пазар първите автомобили с пропан-бутан са внесени през 1954 г., разбира се, внос от САЩ. След този внос през същата година се появяват и първите бензиностанции за

пропан-бутан. В началото шофьорите разполагаха само с  13 станции, но през 1960 г. този брой нараства до 100. По-малко от 10 години по-късно в Холандия вече има 1000 газстанции.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СИСТЕМАТА

КОЯТО ЩЕ СЪОТВЕТСТВА НА ВАШИТЕ НУЖДИ

Интересувате се от продуктите на DIGITRONIC AUTOGAS?
Връзка с DIGITRONIC AUTOGAS