Обадете се +48 790 360 718 или ни пишете, ще се свържем с Вас

Заедно с развитието на автомобилната индустрия забелязваме все по-широкото използване на автомобилни газови системи. Намаляване на разходите и опазването на околната среда означава, че все повече собственици избират да инсталират газ на своите автомобили. Съвременните компоненти за LPG или CNG системи са изработени от модерни, висококачествени материали, които осигуряват дълготрайност и безопасност след монтажа. Понякога обаче възниква въпросът какво е влиянието на автомобилната газова система върху мощността на двигателя на един автомобил?

Инсталацията на LPG / CNG не оказва неблагоприятно въздействие върху мощността на двигателя.

Необходимо е да се разсеят всякакви съмнения – газът не унищожава двигателя и не оказва неблагоприятно влияние върху динамиката и неговата мощност. Ако обаче поверим инсталирането на неопитен монтажник, вероятността за грешна настройка и използването на неадекватни компоненти може да повлияе неблагоприятно на състоянието на двигателя. Все още можете да намерите монтажници, които искат да улеснят работата си, като предлагат нискокачествени услуги. За да се запази дългосрочната ефективност и мощността на двигателя, е необходимо да подберете подходяща система за специфичния двигател, като използвате онлайн конфигуратора и да поверите работата на опитни и професионални механици. Това осигурява гаранция за ефективността на модифицирания автомобил. Ако монтажът се извърши правилно се оказва, че намаляване на мощността на двигателя с алтернативно гориво не се забелязва. В някои случаи може да достигне разлика до максимум 4% от неговата ефективност – стойност която не се възприема от средностатистическия водач.

Предимства на газовите системи.

Най-важното предимство на автомобил с монтирана газова система е ниската цена на експлоатация. Цената на автогаза за повечето страни е около два пъти (и повече) по-ниска от цената на бензина или дизела за едно и също количество. Друго предимство при инсталирането на газ в автомобила е намаляването на вредните емисии, което от своя страна оказва положително въздействие върху околната среда. Освен това, чрез подходяща центровка на запалването, събразено с характеристиките на газовото гориво (по-ниска скорост на горене, по-високо октаново число в сравнение с бензина), можем да увеличим мощността на двигателя и въртящия момент.

По този начин добре монтираната газова система не само не намалява мощността на двигателя, а може дори да го увеличи!

КОНФИГУРИРАЙТЕ СИСТЕМАТА

КОЯТО ЩЕ СЪОТВЕТСТВА НА ВАШИТЕ НУЖДИ

Интересувате се от продуктите на DIGITRONIC AUTOGAS?
Връзка с DIGITRONIC AUTOGAS